راز شکست در هان وی

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

    امکانات وب

    ✍امیرعلی ابوالفتح 

    چرا مذاکرات دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در هانوی ویتنام شکست خورد ؟ 
    جواب برخلاف پیچیدگی های منطقه شبه جزیره کره و سال ها گفت و گوهای متوالی ساده است : " ایالات متحده امریکا امیتاز می گیرد اما امتیاز نمی دهد." 

    این ویژگی امریکایی ها در زمان حکومت نویسنده کتاب " هنر معامله " ، دونالد ترامپ بارزتر شده است . ترامپ بارها در کتاب ها و سخنرانی های خود پیش از تکیه بر کرسی ریاست جمهوری امریکا گفته بود: « در هر معامله ای ، هر طرف که بیشتر تحت فشار باشد باید بیشتر امتیاز دهد». رییس جمهوری امریکا و مشاورانش بعد از نیم قرن اعمال تحریم این کشور بر پیونگ یانگ و تهدیدات مکرر حملاتی از نوع "آتش و خشم " به #کره_شمالی به این نتیجه رسیده اند که کیم جونگ اون تحت فشار است و باید امتیاز دهد ؛ امتیازی که جز خلع سلاح کامل هسته ای و نابودی توانمندی های اتمی و موشکی پذیرفتنی نخواهد بود . 
    البته کیم در پاسخ به این سوال در هانوی که آیا کره شمالی برای خلع سلاح آماده است ، گفت : « اگر آماده نبودیم من الان اینجا نبودم». با این حال ، آنچه امید به گشایش در بحران دیرینه شبه جزیره کره را نقش بر آب کرد ، این بود که برخلاف کره ای ها ، امریکایی ها آماده امتیاز دادن نبودند . اصولا امریکایی ها و بویژه شخص ترامپ علاقه ای به امتیاز دادن ندارند. به عبارت دیگر ، آنان توافقات گام به گام برای حل مشکلات را نمی پذیرند ؛ توافقاتی از این دست که در ازای توقف آزمایش های اتمی و موشکی کره شمالی یا حتی تخریب پتانسیل اتمی و موشکی ، کره شمالی از مزایای تعلیق یا لغو تحریم ها برخودار شود . در منطق امریکایی ، کره شمالی باید تمامی خواسته های امریکا را مو به مو اجرا کند ، تمام ذخایر اتمی و موشکی خود را نابود کند ، دانشمندان اتمی و موشکی خود را به امریکایی ها تسلیم کند و آنگاه " شاید " – و به واقع " شاید " - امریکایی ها بعد از اطمینان از روند برگشت ناپذیر هسته ای و موشکی کره شمالی ، تحریم ها را بردارند . 
    با این حال ، تجربه توافق هسته ای با ایران پیش روی کره شمالی قرار دارد که چه بسا در چند سال آینده فردی بر صندلی ترامپ تکیه زند و همانند وی که با چرخش نوک یک قلم بر روی کاغذ ، چند سال مذاکرات اتمی با ایران را بر باد داد و تحریم ها را بازگرداند ، تحریم های کره ای ها را نیز بار دیگر بازگرداند ، آن هم زمانی که کره شمالی توانمندی های اتمی و موشکی خود را از دست داده باشد .
        این شیوه مذاکراتی آن قدر پیچیده نبود که رهبر جوان کره شمالی به آن پی نبرد ؛ و این گونه مذاکرات هانوی شکست خورد .

    بایدها...
    ما را در سایت بایدها دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : bayadha1a بازدید : 166 تاريخ : دوشنبه 13 اسفند 1397 ساعت: 3:06